Powered by RND
Lyssna på Klimakteriepodden, kvinnlig hälsa i appen
Lyssna på Klimakteriepodden, kvinnlig hälsa i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
HemsidaPoddsändningarHälsa och motion
Klimakteriepodden, kvinnlig hälsa

Klimakteriepodden, kvinnlig hälsa

Podcast Klimakteriepodden, kvinnlig hälsa
Podcast Klimakteriepodden, kvinnlig hälsa

Klimakteriepodden, kvinnlig hälsa

Åsa Melin
Lägg till
Varför är det så få som pratar om klimakteriet på ett positivt och konstruktivt sätt? Visste du att de första symptomen börjar redan vid 40? I Klimakteriepodden...
Mer
Varför är det så få som pratar om klimakteriet på ett positivt och konstruktivt sätt? Visste du att de första symptomen börjar redan vid 40? I Klimakteriepodden...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 302
  • 300.- Våra klimakterieutmaningar med Åsa Melin & Christina Sundequist
    Klimakteriepodden firar 300 avsnitt med ett möte mellan Åsa Melin och Christina Sundequist som berättar om sina egna lösningar för välmående i klimakteriet och sitt engagemang för kvinnohälsa. Precis som för de flesta var det inte klassiska klimakteriesymptom som kom först för någon av dem. Du får höra hur deras respektive klimakterieresor började och hur de förstod att det var hormonerna som sviktade. Vilka utmaningar har varit störst, hur har de på olika sätt hittat strategier, förändrat sitt leverne och hittat hormonbalans. Hur ser de egentligen på kosttillskott, hormonerbehandling, kost, träning och stress? Kan det vara så att det yttre talar högre än det inre? Vi får också veta hur de på var sitt håll började söka efter kunskap och varför de valt att dela sina erfarenheter och kunskap i böcker, föredrag och här i Klimakteriepodden. Ingen kvinna är den andra lik och det blir tydligt även här, även om det finns många gemensamma nämnare när de experimenterat med sin hälsa.Läs mer på www.klimakteriepodden.se Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
    2023-09-20
    57:17
  • 299.- Det är dags nu med Anitha Clemence
    Varför är det fortfarande svårt att tala om klimakteriet? Är det verkligen så att ordet associeras med en skäggig nucka som är förbrukad och jobbig? Även om det blivit lättare att tala om sina hormonella utmaningar så är ordet fortfarande negativt laddat. Influencern och mediaprofilen Anitha Clemence (45) berättar hur hon ser att jämnåriga kvinnors dåliga självkänsla gör att man inte reflekterar över sin kropps hälsa utan tror att felet sitter i huvudet. I vår samhällsstruktur fungerar människan dåligt och kvinnor ges för lite utrymme att prioritera egentliga behov när den manliga normen dominerar. När hormonella svängningar övergår från pms till att kunna kopplas till klimakteriet kan vara svårt att se och förstå. Det blir lättare att stänga av eller ta till en quick fix än att angripa eller våga se det egentliga skälet till att man inte mår bra. Genom egna utmaningar och kunskap har Anitha lärt sig vad som fungerar för henne och hur lätt det är att rubba balansen. Hon är övertygad om att det går att landa klimakteriet mjukt och om vi bara vågar tala om vår hälsa och utmaningar kommer fler hamna rätt. Genom att snegla på yngre kvinnor kan man konstatera att det i alla fall går framåt. Läs mer på www.klimakteriepodden.se Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
    2023-09-13
    41:55
  • 298.- När klimakteriet går över med Hilde Löfqvist
    Många frågor kretsar kring vad som händer när östrogenet sjunkit till en låg nivå och man kommer ut ur klimakteriet. Vad kan du förvänta dig när hormonerna lugnat ner sig? Bilden av den postmenopausala, äldre kvinnan kan kännas skrämmande trots att man längtar efter att bli av med en del symptom. Vilka symptom får man leva med, vad kan förvärras och vad blir bättre, vad kan vi göra något åt och hur? Gynekolog Hilde Löfqvist ger oss värdefull kunskap kring möjligheter med olika typer av behandling och vad som går att påverka med livsstil och mental inställning. Vi talar också om den onda spiralen som kan leda till viktuppgång, när och för vad det är viktigt att söka läkare. Själslig mognad kan leda till lycka på ett nytt plan när klimakteriet klingat av oavsett om man haft mycket symptom, tagit hormonbehandling, eller ej. Kanske är det viktigaste att försöka finna mening och lycka, trots allt. Läs mer på www.klimakteriepodden.se Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
    2023-09-06
    35:32
  • 297.- Muskler, protein och kollagen med Jonas Bergqvist
    Det ständiga tjatet om styrketräning och hur viktigt det är att äta protein och behålla sin muskelmassa slipper vi inte undan. Det är viktigt att förstå varför och vilken belöning som väntar om man ska förmå sig att faktiskt ta tag i det. En väl omhändertagen muskelmassa är så mycket mer än det visuella, musklerna påverkar ämnesomsättning och blodsockerreglering positivt, inflammationer sjunker, tarm och hjärna blir nöjdare. Styrketräning bygger muskler, lättare träning kan stötta om du är ovan, otränad eller skadad. Det viktiga är att du gör något för att inte skapa en negativ spiral. Protein och kollagen behövs för att bygga kroppen på in- och utsidan. I avsnittet reder vi ut hur du ska tänka kring rörelse, träning, proteinrik kost, tillskott och hur mycket och vad du behöver. Vi tar upp frågor som handlar om träningsvärk och annan värk och om man bör träna eller vila om man har ont? Christina Sundequist intervjuar kunniga hälsoprofilen Jonas Bergqvist, som är fysioterapeut, personlig tränare, hälsocoach och utbildare. Läs mer på www.klimakteriepodden.se Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
    2023-08-30
    49:39
  • 296.- Värt att veta om alkohol med Charlotta Gustavsson
    Funderar du ibland på vad alkohol har för roll i ditt liv? De flesta har ett sunt förhållande till alkohol men faktum är att dagens medelålders och äldre kvinnor dricker mer än någonsin tidigare och det kan leda till problem för hälsan och hur man upplever och känner av klimakteriesymptom. Charlotta Gustavsson berättar öppenhjärtligt om hur hon gick från en ”normal” konsumtion till att hamna i ett mönster där hon började smyga med sitt drickande och vad det var som gjorde att hon bestämde sig för att ta en paus och så småningom utbilda sig till alkoholcoach. Ett tänkvärt avsnitt som ger upphov till tankar kring hur samhället och vi själva förhåller oss till alkohol. Innehållet handlar också om hur alkohol har en roll i mångas liv och vilken påverkan alkohol har på humör, sömn, vikt och skelettets hållfasthet. Charlotta talar om varningssignaler och berättar varför hon inte rekommenderar att man inte ska försöka kontrollera drickandet.Läs mer på www.klimakteriepodden.se Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
    2023-08-23
    46:27

Fler podcasts i Hälsa och motion

Om Klimakteriepodden, kvinnlig hälsa

Varför är det så få som pratar om klimakteriet på ett positivt och konstruktivt sätt? Visste du att de första symptomen börjar redan vid 40? I Klimakteriepodden intervjuar Åsa Melin och gäster intressanta och spännande personer som har kunskap och erfarenhet av olika aspekter av kvinnohälsa och åren kring menopaus. Avsnitten handlar om vad som händer i kroppen och psyket, varför och hur du själv kan påverka ditt mående och din hälsa på alla plan. Du får veta allt om hormoner, humörsvängningar, sexlust, relationer, kost, motion, hjärnan, tarmarna och mycket mer. Allt för att du ska känna dig stark, ha livslust, energi och en hållbar kropp. Det finns mycket okunskap och myter kring klimakteriet och kvinnligt åldrande som förtjänar att redas ut. Klimakteriepodden erbjuder allsidig kunskap och vetenskaplig fakta. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Podcast-webbplats

Lyssna på Klimakteriepodden, kvinnlig hälsa, Hälsorevolutionen och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Klimakteriepodden, kvinnlig hälsa

Klimakteriepodden, kvinnlig hälsa

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store