Powered by RND
Lyssna på På spaning innovation i appen
Lyssna på På spaning innovation i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

På spaning innovation

Podcast På spaning innovation
Podcast På spaning innovation

På spaning innovation

Vinnova
Lägg till
I vår podd fördjupar vi oss i olika frågor med koppling till innovation. Det kan handla om cirkulär ekonomi, digitalisering, artificiell intelligens, framtidens...
Mer
I vår podd fördjupar vi oss i olika frågor med koppling till innovation. Det kan handla om cirkulär ekonomi, digitalisering, artificiell intelligens, framtidens...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 43
 • Avsnitt 39 – Släpp loss innovationskraften med moderna regelverk
  Hur kan myndigheter utveckla regler och styrmedel så att de stimulerar i stället för att hindra innovation? Flera av världens mest innovativa länder satsar på en offentlig förvaltning som stimulerar försök och experiment. Hänger Sverige med i utvecklingen? Lyssna på ett samtal mellan Karin Lönnheden, vikarierande generaldirektör, Integritetsskyddsmyndigheten, och Jakob Hellman, Vinnova. Vi möter också Erlend Andreas Gjære, vd för Secure Practice. Samtalet leds av Daniel Holmberg.
  2023-09-12
  48:57
 • Avsnitt 38 – Så förbereder du dig för AI-samhället
  Det råder AI-yra. Orsaken är att AI ÄR samhällsförändrande. AI kan bli ett multiverktyg som gör oss mer kompetenta och innovativa och hjälper oss att lösa stora utmaningar. Men hur ligger Sverige till? Och vilka färdigheter och kompetenser kommer att efterfrågas i AI-samhället? Lyssna på ett samtal mellan Yashar Moradbakhti, VD Lingio, Francisca Hoyer, AI Sweden och Ulf Danielsson, författare och professor i teoretisk fysik. Vi möter också Erik Borälv, Vinnova. Samtalet leds av Liselott Bergman.
  2023-06-19
  50:18
 • Avsnitt 37 – På väg mot framtidens transporter
  Tunga fordon står för en tredjedel av vägtrafikens klimatutsläpp. Men elektrifiering, digitalisering och artificiell intelligens kan revolutionera framtidens godstransporter. Hur kan omställningen snabbas på? Lyssna på ett samtal mellan Per Olof Arnäs, logistikstrateg på Einride, och Sofia Wieselfors, programchef på Vinnova. Vi möter också Andreas Josefsson och Nikita Zaiko som leder två olika projekt som ska driva på elektrifieringen av tunga vägtransporter. Samtalet leds av Daniel Holmberg.
  2023-05-08
  48:41
 • Avsnitt 36 - Sprången som krävs för hållbar omställning
  Vad behöver ledande aktörer i innovationssystemet göra för att Sverige ska lyckas med omställningen till ett hållbart samhälle? Hur får vi till de språng som krävs? Och hur ser samhället ut när vi lyckats? Lyssna på ett samtal mellan Johan Kuylenstierna, generaldirektör för Formas och Lisen Schultz, programdirektör vid Stockholm Resilience Centre Vi möter också Jenny Elfsberg, Vinnova och Jannik Henser, Scania – om den nya storsatsningen Impact Innovation Samtalet leds av Liselott Bergman.
  2023-03-28
  47:07
 • Avsnitt 35 - Banbrytande innovation – en överlevnadsfråga för företag
  Digitalkameran blev dödsstöten för filmtillverkaren Kodak och de smarta telefonerna satte punkt för Nokias framgångssaga. Varför lyckas vissa företag utveckla banbrytande lösningar för framtiden medan andra missar tåget? Hur kan företag bli bättre på radikal innovation? Lyssna på ett samtal med Mattias Axelson, doktor i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm. Vi hör också Jenny Elfsberg, avdelningschef, Vinnova och Gustaf Werner, innovationsdirektör, Skanska.
  2023-02-27
  49:19

Fler podcasts i Stat och kommun

Om På spaning innovation

I vår podd fördjupar vi oss i olika frågor med koppling till innovation. Det kan handla om cirkulär ekonomi, digitalisering, artificiell intelligens, framtidens resor, smarta städer och mycket mer.
Podcast-webbplats

Lyssna på På spaning innovation, Today in Parliament och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

På spaning innovation

På spaning innovation

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store