Powered by RND
Lyssna på Hjärta och hjärna i appen
Lyssna på Hjärta och hjärna i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Hjärta och hjärna

Podcast Hjärta och hjärna
Podcast Hjärta och hjärna

Hjärta och hjärna

UR – Utbildningsradion
Lägg till
Jenny Jägerfeld och Jonatan Unge synar olika påståenden.
Mer
Jenny Jägerfeld och Jonatan Unge synar olika påståenden.
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 93
 • Kaos
  Att vårt liv, vår omvärld eller vår garderob är ett enda kaos tolkas av många som ett tecken på att allt inte står rätt till. Är kaos alltid något dåligt som vi måste ordna upp? Tillsammans med Julia Ravanis, idéhistoriker och civilingenjör i teknisk fysik, försöker Jenny Jägerfeld och Jonatan Unge ta reda på hur det egentligen står till med påståenden som “Ur kaos föds kreativitet” och “Kaos är granne med Gud”. De tittar också närmare på kvantfysikens relation till universums kaos.
  2023-09-22
  36:38
 • Lycka
  Vad är egentligen lycka? Programledarduon Jenny Jägerfeld och Jonatan Unge ger sig in i den för vår samtid så viktiga och omdiskuterade frågan om lycka. Tillsammans med professor Micael Dahlén tar de sig an frågor som: Bor lyckan i de små tingen? Kan man köpa lycka för pengar? Och hur ligger det egentligen till med det olyckliga geniet - skapas all stor konst ur olycka?
  2023-09-15
  37:10
 • Att göra slut
  Det finns nog få fenomen som det skrivits så många låtar om som att göra slut. Och de flesta av oss har nog vår egen version av att sitta hemma och sörja en sprucken relation. Få saker har också så många myter kring sig. Tar det till exempel hälften av tiden relationen varade för att komma över någon? Stämmer det att det inte finns någon rätt tidpunkt att göra slut? Psykologen Jenny Jägerfeld och komikern Jonatan Unge reder ut begreppen med psykologen, journalisten och poddaren Björn Hedensjö.
  2023-09-08
  35:15
 • Solning
  Att människor, djur och växter behöver solljus för att leva har blivit en etablerad kunskap. Samtidigt så varnas vi för solljusets skadliga påverkan på oss. Så vad är sant, falskt och mittemellan när det kommer till farorna med solen? Forskaren i klinisk epidemiologi Pelle Lindquist vrider och vänder på myterna om solning tillsammans med programledarna författaren och psykologen Jenny Jägerfeld och komikern Jonatan Unge.
  2023-09-01
  34:27
 • Hämnd
  Få saker kittlar så mycket som hämnd. Men i verkligheten är hämnden som fenomen tvetydig, och ofta framställs den som faktiskt väljer att hämnas som en rätt dålig person. Jenny Jägerfeld och Jonatan Unge tar tempen på hämnd. Är hämnden verkligen ljuv och ska hämnden helst serveras kall? Är män mer benägna att hämnas än kvinnor? Med i studion för att reda ut hämndens olika sidor är psykologen Björn Hedensjö.
  2023-08-25
  35:56

Fler podcasts i Samhälle och kultur

Om Hjärta och hjärna

Jenny Jägerfeld och Jonatan Unge synar olika påståenden.
Podcast-webbplats

Lyssna på Hjärta och hjärna, P3 Dokumentär och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Hjärta och hjärna

Hjärta och hjärna

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store

Hjärta och hjärna: Poddsändningar i Familj