Powered by RND
Lyssna på Har vi åkt till Mars än? i appen
Lyssna på Har vi åkt till Mars än? i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
HemsidaPoddsändningarVetenskap
Har vi åkt till Mars än?

Har vi åkt till Mars än?

Podcast Har vi åkt till Mars än?
Podcast Har vi åkt till Mars än?

Har vi åkt till Mars än?

Rundfunk Media AB
Lägg till
Detta är kanalen för dig som älskar rymden. Under titeln Har vi åkt till Mars än? släpper vi olika serier där vi följer rymdindustrin, forskningen och allt anna...
Mer
Detta är kanalen för dig som älskar rymden. Under titeln Har vi åkt till Mars än? släpper vi olika serier där vi följer rymdindustrin, forskningen och allt anna...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 47
 • 36. Har vi gått på djupet än?
  Vi tittar på rymd och hav och upptäcker vad de har för likheter! Fredrik Gröndahl är marinbiolog, oceanograf och docent på Kungliga Tekniska Högskolan, och med honom pratar vi om vad för slags liv som klarar de största djupen och vad det säger om liv i rymden. Larisa Hadzic är ingenjör på Kockums där hon jobbar med att utveckla ubåtar, och av henne lär vi oss mer om hur man bygger farkoster för extrema miljöer. Vi träffar Christer Fuglesang som berättar om de bassängträningar astronauter gör för att öva på rymdpromenader och om att bo under svåra förhållanden, och så kollar vi självklart av med Sveriges nye astronaut Marcus Wandt hur det går för honom och hans träning, och vad man gör om nåt går fel om man befinner sig instängd i en plåtburk utan kommunikation med omvärlden.
  2023-09-29
  1:01:25
 • 35. Har Japan åkt till Mars än?
  JAXA, Japan Aerospace Exploration Agency är den Japanske motsvarigheten till NASA, ESA eller vår Svenska Rymdstyrelse. På vårt första stopp på vår Japanresa träffar vi Masaki Fujimoto, Deputy Director General på JAXAs Institute of Space and Astronautical Science. Med honom pratat vi om några av deras rymdmissioner, som alla är små steg med det långsiktiga målet att nån gång kunna landa på Mars. Och så kollar vi såklart läget med sveriges nye astronaut Marcus Wandt som bland annat berättar om sin träning på den Japanska modulen på ISS. もう 火星に 行った?   Har vi åkt till Mars än? görs på Beppo av Rundfunk Media i samarbete med Saab. Avsnittet Har Japan åkt till Mars än? är producerat med hjälp av stöd från Japanstiftelsen.
  2023-09-15
  45:06
 • 34. Ser vi bortom horisonten än?
  Hav, sjöfart, klimat och rymd, hur hänger det ihop? Peter Bergljung är strategichef på Saab TransponderTech, och med honom pratar vi om hur sjöfart med hjälp av rymden kan bli både mera säker, ekonomisk och hållbar. Iris Lee Thompson på Rymdstyrelsen berättar om ESAs jordobservationsprogram Copernicus. Och Sveriges nye astronaut Marcus Wandt ger oss en uppdatering om hur det går med hans träning inför hans stundande rymdresa! 
  2023-09-01
  1:01:51
 • 33. Vet vi nåt om mörk materia än?
  Mörk materia och mörk energi upptar 95 procent av allt som finns i universum. Ändå vet vi nästan ingenting om vad det är. Vi träffar Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik på Uppsala Universitet och pratar om det här vi knappt vet något om. Och så besöker vi CERN och träffar Elias Waagaard, doktorand inom acceleratorfysik som berättar om partikelacceleratorn, där ett av målen är att lära oss mer om just mörk materia och mörk energi. Har vi åkt till Mars än? produceras av Rundfunk Media i samarbete med SAAB.
  2023-08-18
  48:38
 • 32. Har vi åkt in i ett svart hål än?
  Svarta hål och gravitation. Vad är det och hur funkar det? Susanne Aalto, professor i radioastronomi på Chalmers förklarar svart hål och Måns Henningson, professor i teoretisk fysik på Göteborgs Universitet försöker få oss att förstå det här med gravitation. Har vi åkt till Mars än? produceras av Rundfunk Media i samarbete med SAAB.
  2023-08-04
  44:07

Fler podcasts i Vetenskap

Om Har vi åkt till Mars än?

Detta är kanalen för dig som älskar rymden. Under titeln Har vi åkt till Mars än? släpper vi olika serier där vi följer rymdindustrin, forskningen och allt annat som har med rymden att göra.  I huvudserien Har vi åkt till Mars än? följer utvecklingen mot att sätta en människa på Mars.  Den internationella Rymdstationen som vi gör i samarbete med Rymdstyrelsen berättar historien om ISS, som 2020 firar 20 år som konstant bemannad. Programledare: Susanna Lewenhaupt och Marcus Pettersson. #Hvåtmä görs på Beppo och Produceras av Rundfunk Media.
Podcast-webbplats

Lyssna på Har vi åkt till Mars än?, Det Mörka Psyket och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Har vi åkt till Mars än?

Har vi åkt till Mars än?

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store

Har vi åkt till Mars än?: Poddsändningar i Familj