Powered by RND
Lyssna på Hälsosnack med Lotta och Victoria i appen
Lyssna på Hälsosnack med Lotta och Victoria i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
HemsidaPoddsändningarHälsa och motion
Hälsosnack med Lotta och Victoria

Hälsosnack med Lotta och Victoria

Podcast Hälsosnack med Lotta och Victoria
Podcast Hälsosnack med Lotta och Victoria

Hälsosnack med Lotta och Victoria

Acast
Lägg till
I Hälsosnack med Lotta och Victoria, bjuder vi in intressanta och inspirerande gäster för att prata om hälsa och wellness ur ett helhetsperspektiv, med kost och...
Mer
I Hälsosnack med Lotta och Victoria, bjuder vi in intressanta och inspirerande gäster för att prata om hälsa och wellness ur ett helhetsperspektiv, med kost och...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 281
 • 267 Jannike Fernström - Så kan funktionsmedicin hjälpa barn och ungdomar!
  Vi har återigen träffat den funktionsmedicinska läkaren Jannike Fernström och i detta avsnitt handlar specifikt om barn och unga. Ohälsan bland barn och unga har dessvärre ökat dramatiskt de senaste åren och det har nog inte gått någon förbi hur många som mår dåligt av olika anledningar. Allt ifrån bokstavsdiagnoser och autism, sämre mental hälsa och även allergier, magproblem och övervikt. Vi vägrar tro att det behöver vara så här och pratar om hur funktionsmedicinen kan hjälpa dessa barn. Vi har nämligen svårt att tro att det är våra gener som blivit sämre, utan vi är övertygade om att vi hittar svaret i vår kost och livsstil och att man genom att se till att alla viktiga funktioner i kroppen fungerar, kommer även hälsan och måendet påverkas positivt. Jannike berättar hur hon arbetar specifikt med barn, hur man kan tänka som förälder och delar enkla förändringar som kan göra stor skillnad för det enskilda barnet.Här är mer information om Jannike och Funmed: https://www.funmed.se Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-09-22
  53:04
 • 266 Henrik Bunge - VDn som satsar på medarbetarnas hälsa för ökad prestation och lönsamhet!
  Henrik Bunge är äventyraren som blev börs-VD på Björn Borg där han skapade en kultur för att främja optimal prestation. Här tränar alla på arbetstid, de har en obligatiorisk reflektionstimme varje vecka och man uppmuntrar till bra kost och att prioritera sömn. 2017 blev Henrik utnämnd till Årets Hälsofrämjande Chef. Vi blev såklart nyfikna på hur långt företagen har kommit i sitt hälsoarbete och hur man får till det rent praktiskt, så varför inte bjuda in en VD som ligger i framkant. Många undrar också varför det är så viktigt att alla tränar tillsammans? Blir det inte kostsamt för företaget? Får de något vettigt gjort egentligen? Hur kan man påverka sina anställda att äta bättre och sova mer? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-09-10
  52:11
 • 265 Jeanina Dhara - Vårda din sexuella energi för mer glädje, kreativitet och livskraft!
  Idag handlar det om hur vår hälsa och välmående kan påverka vår sexuella energi och vice versa. Vi pratar med Jeanina Dhara som har jobbat många år med olika metoder inom kroppsterapi, andning, yoga och kommunikation. Genom att få bättre kontakt med vår sexuella energi, både med oss själva och i våra relationer, kan vi också få ut mer av livet i form av kreativitet, lust och glädje. Jeanina berättar hur hon arbetar med bland annat andning, sk. breath work för att nå djupare avslappning och kontakt med vår kropp. Hon menar att vi ofta är blockerade av tex tramua som sätter sig i kroppen och som hämmar oss att uttrycka oss som vi egentligen är. Vi pratar om tantra och bioenergetics och hur vi kommer ur våra huvuden och ner i våra kroppar.Läs mer om Jeanina här: https://jeaninadhara.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-08-25
  53:43
 • 264 Annika Larsson Lexelius - Hitta glädje, närvaro och kraft i livets svåraste utmaningar!
  Nu är vi tillbaka efter sommaren med ett gripande och inspirerande avsnitt! Dagens gäst är energiknippet Annika Larsson Lexelius som är hälsoinspiratör och föreläsare. När Annika var mitt i karriären och livet drabbades hon av en hjärntumör och hennes värld rasade samman på ett ögonblick. Annika berättar hur hon hittade kraften att kämpa mot sjukdomen och hur hon “lurade” hjärnan till att må bättre. Vi pratar också om lyckan att få åldras och att varje födelsedag verkligen är värd att firas. För Annika är skratt och humor alltid närvarande, även i de allra mörkaste stunder, och vi pratar om hur man kan hitta glädje och närvaro oavsett var man befinner sig i livet. Läs mer om Annika och hennes föreläsning här: https://www.annikalexelius.se Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-08-11
  1:01:58
 • 263 Forskningsspaning med Helene Sandström - Medicinalsvampar!
  Det är dags för en forskningsspaning igen tillsammans med Helene Sandström. Helene är vetenskapsjournalist och researcher på tidningen Hälsa och Funktionsmedicin och på läkarklinikerna Funmed. Här är mer detaljer kring studierna vi pratar om i avsnittet:Svamp och ergotionein mot lindrig kognitiv nedsättning Feng L, Cheah IK, Ng MM m.fl. The Association between Mushroom Consumption and Mild Cognitive Impairment: A Community-Based Cross-Sectional Study in Singapore. J Alzheimers Dis. 2019;68(1):197-203. Svamp och ökad nervtillväxt i hjärnan på möss Martínez-Mármol R, Chai Y, Conroy JN, Khan Z, Hong SM, Kim SB, Gormal RS, Lee DH, Lee JK, Coulson EJ, Lee MK, Kim SY, Meunier FA. Hericerin derivatives activates a pan-neurotrophic pathway in central hippocampal neurons converging to ERK1/2 signaling enhancing spatial memory. J Neurochem. 2023 Jun;165(6):791-808.Svamp och cancer Dohlman AB, Klug J, Mesko M, Gao IH, Lipkin SM, Shen X, Iliev ID. A pan-cancer mycobiome analysis reveals fungal involvement in gastrointestinal and lung tumors. Cell. 2022 Sep 29;185(20):3807-3822.e12. Straussman R. Pan-cancer analyses reveal cancer-type-specific fungal ecologies and bacteriome interactions. Cell. 2022 Sep 29;185(20):3789-3806.e17. Weill Cornell Medicine. Fungal Association with Tumors May Predict Worse Outcomes. Pressmeddelande 2022-09-29. Mer läsning om svamp Dahlberg A, Froster A. Svamparnas förunderliga liv. Natur & Kultur 2021. Sheldrake M. Ett sammanvävt liv: hur svamparna förenar vår värld, förändrar våra sinnen och formar vår framtid. Volante 2021.Är du intresserad av forskning, hälsa och nya spännande rön, missa inte att prenumerera på tidningen Hälsa och Funktionsmedicin. Läs mer och prenumerera här: https://www.halsaochfunktionsmedicin.se Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-07-07
  26:52

Fler podcasts i Hälsa och motion

Om Hälsosnack med Lotta och Victoria

I Hälsosnack med Lotta och Victoria, bjuder vi in intressanta och inspirerande gäster för att prata om hälsa och wellness ur ett helhetsperspektiv, med kost och välbefinnande i centrum. Samtalet styrs till stor del av vem vi pratar med och vad vår nyfikenhet leder oss in på. Om du är det minsta intresserad av hälsa får du inte missa denna podd! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Podcast-webbplats

Lyssna på Hälsosnack med Lotta och Victoria, Kjos och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Hälsosnack med Lotta och Victoria

Hälsosnack med Lotta och Victoria

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store

Hälsosnack med Lotta och Victoria: Poddsändningar i Familj