Powered by RND
Lyssna på GÖTEPOD i appen
Lyssna på GÖTEPOD i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

GÖTEPOD

Podcast GÖTEPOD
Podcast GÖTEPOD

GÖTEPOD

Göteborgs stad
Lägg till
Stadsarkitekt Björn Siesjö med gäster samtalar om Göteborgs stadsutveckling. Göteborg växer i snabb takt. Men hur stor kan staden bli? Hur kommer det framtida G...
Mer
Stadsarkitekt Björn Siesjö med gäster samtalar om Göteborgs stadsutveckling. Göteborg växer i snabb takt. Men hur stor kan staden bli? Hur kommer det framtida G...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 28
 • Avsnitt 28: Bo på älven
  Att bo på husbåt har fått ett uppsving de senaste åren, inte bara utomlands, utan även i Sverige, där flera kommuner nu planerar för fler husbåtar, så görs även i Göteborg. I det här avsnittet samtalar stadsarkitekt Björn Siesjö med Oskar Lundblad som provat på det flytande livet och Hans Linderstad från stadsledningskontoret som utrett möjliga platser för husbåtar i Göteborg.
  2023-06-21
  31:55
 • Avsnitt 27: Vad händer i Centralenområdet?
  Fram till 2040 ska det byggas 2 000 bostäder och 19 000 arbetsplatser i Centralenområdet - inte minst kvarteren närmast den utbyggda Centralstationen ska bebyggas. Visionen är att området ska bli hela regionens centrum och mötesplats, och en betydligt mer levande stadsdel än idag. Stadsarkitekt Björn Siesjö samtalar med Caroline Ahrnens Martin, Regionchef projektutveckling på Jernhusen, och Per-Anders Käll, huvudprogramledare för Centralenområdet på exploateringsförvaltningen, Göteborg Stad.  
  2023-06-08
  41:01
 • Avsnitt 26: Bada i älven – när, var, hur?
  I Göteborg har vi vattnet mitt i stan. Men hur är det egentligen; går det att ta ett dopp i älven från en brygga i Sannegården, från kajen vid Stenpiren eller varför inte i Frihamnen i Jubileumsparken? Just detta att kunna bada mitt i stan var ett tydligt önskemål som framkom i dialoger med göteborgarna inför stadens 400-årsjubileum och byggandet av Älvstaden. Men, på grund av att det råder badförbud i hamnen så kan vi inte bada var och hur som helst i älven. Det  finns dock undantag. Och drömmar om vad som skulle kunna bli. Var du faktiskt kan ta ett bad i älven - i både söt- och saltvatten, vad som planeras och vilka visioner som finns om bad i älven. Det, och mycket mer, får du höra i det här avsnittet av Götepod, som är det första i en serie på temat ”Älvens betydelse”.  Välkommen att lyssna till stadsarkitekt Björn Siesjö som samtalar med projektledare för bygget av det nya hamnbadet i Jubileumsparken, Amelie Sandow från exploateringsförvaltningen, Göteborgs Stad och oceanograf Anna Karlsson från Tyréns.  
  2023-06-01
  26:49
 • Avsnitt 25: Bostadsbyggande och kvaliteter – vad är en god bostad?
  Göteborg växer och behovet av bostäder är stort – men vad byggs och hur bra är det? Vad är egentligen en god bostad och vad påverkar utformningen av bostäder i Sverige idag? Vad tar vi med oss framöver? Stadsarkitekt Björn Siesjö samtalar med Kajsa Crona, regionchef på Tengbom samt adjungerad professor i Boendets arkitektur på Chalmers och Lena Josgård, affärsområdeschef fastighetsutveckling på HSB Göteborg.  
  2023-05-25
  35:17
 • Avsnitt 24: Avenyn - hur blir den mer levande, hela året?
  Längs Avenyn och Götaplatsen pågår just nu ett stadsutvecklingsprojekt för upprustning där fastighetsägare och Göteborgs Stad samverkar. Paradgatan inklusive Götaplatsen fyllde 100 år den 8 maj, men själva Avenyn anlades redan på 1800-talet. Det är kanske en av Nordeuropas mest kända gator och att mötas på Avenyn är ett begrepp särskilt under vår och sommar. Men många anser att gatan har förlorat sin forna glans och ingen har egentligen tagit ett helhetsgrepp om den sedan ursprungstanken med de vackra förträdgårdarna utanför boningsradhusen luckrades upp och försvann. Vad har Avenyn betytt för Göteborg? Och vilken betydelse kommer gatan kunna få i framtiden? Det diskuteras i det här avsnittet av Götepod. 
  2023-05-17
  44:31

Fler podcasts i Stat och kommun

Om GÖTEPOD

Stadsarkitekt Björn Siesjö med gäster samtalar om Göteborgs stadsutveckling. Göteborg växer i snabb takt. Men hur stor kan staden bli? Hur kommer det framtida Göteborg se ut? Och vad präglar och styr utvecklingen? Bakom podcasten står Göteborgs Stad. Redaktörer är Ann Bergermark Rintala och Peter Wannding samt redigering Yousef Boussir.
Podcast-webbplats

Lyssna på GÖTEPOD, HARDtalk och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

GÖTEPOD

GÖTEPOD

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store

GÖTEPOD: Poddsändningar i Familj