Powered by RND
Lyssna på Gästabudet i appen
Lyssna på Gästabudet i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Gästabudet

Podcast Gästabudet
Podcast Gästabudet

Gästabudet

Gästabudet
Lägg till
En vinindränkt litterär podcast med Mikaela Blomqvist, Rebecka Kärde, Lyra Ekström Lindbäck och gäster. Tidigare medlemmar: Victor Malm och Viola Bao. Prenumer...
Mer
En vinindränkt litterär podcast med Mikaela Blomqvist, Rebecka Kärde, Lyra Ekström Lindbäck och gäster. Tidigare medlemmar: Victor Malm och Viola Bao. Prenumer...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 53
 • Teaser: Avsnitt 26, Bokmässan 2023
  Bokmässan, kommersiell hangar eller syndens näste? Gästabudet spelar in från golvet, hotellrum, viphörnor och Donken. Vi diskuterar hur litteraturvärlden frotterar sig, tillhandhåller skvaller och fångar upp några av de spretiga snack som bara kan uppstå i mässans kölvatten, om allt från småförlag till superegon. Med: Mikaela Blomqvist, Rebecka Kärde, Lyra Ekström Lindbäck och gästerna Victor Malm, Björn Werner, Lovisa Broström, Agri Ismaïl, Sophia Palmén, Gunnar Nirstedt, Alice Tjärnén och Hanna Nåls. Prenumerera här för att slippa reklamen, få tillgång till exklusivt extramaterial och stötta Gästabudet så att vi kan göra ännu fler och bättre avsnitt. https://plus.acast.com/s/gastabudet. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-10-01
  9:16
 • Teaser: Avsnitt 25, Självupptaget skrivande
  Vad är ett självupptaget skrivande? Gästabudet bjöd in Carl Cederström, kulturskribent, docent i företagsekonomi och författare till den omtalade romanen Guldmunken, för att prata vidare utifrån den aktuella debatten om självbiografisk litteratur. Vi diskuterar allt från moderskapsmemoarer till Proust, frågar oss vad vår tids besatthet av det autentiska jaget egentligen innebär och hur mycket man måste ljuga för att en text ska kännas självbekännande. Med Mikaela Blomqvist och Lyra Ekström Lindbäck. Endast för prenumeranter. Prenumerera här för att slippa reklamen, få tillgång till exklusivt extramaterial och stötta Gästabudet så att vi kan göra ännu fler och bättre avsnitt. https://plus.acast.com/s/gastabudet. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-09-18
  10:09
 • Teaser: Avsnitt 24, Till salu
  I detta specialavsnitt av Gästabudet snackar vi om vad vi är beredda att göra för pengar. Det blir inga exempel den här gången: istället pratar vi arvoden, stipendier, sponsorer, vad som skulle få oss att vägra skriva i tidningen och vad som kan hända när man går över gränserna för vad som är tillåtet att säga om pengar i kulturvärlden. Vår gäst, kritikern, kulturredaktören och författaren Jenny Högström, förklarar varför Linda Skugges Onlyfans-konto sticker folk mindre i ögonen än Jonna Bornemarks sexläger. Endast tillgängligt för prenumeranter. Prenumerera här: https://plus.acast.com/s/gastabudet Prenumerera här för att slippa reklamen, få tillgång till exklusivt extramaterial och stötta Gästabudet så att vi kan göra ännu fler och bättre avsnitt. https://plus.acast.com/s/gastabudet. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-08-30
  2:59
 • Teaser: Avsnitt 23: Idealism, del 2
  I den andra delen, endast tillgänglig för prenumeranter, pratar vi om den bortglömda abstraktionsstjärnan Arne Sand, den norska dramatikern Henrik Ibsen och (eftersom avsnittet gästas av Victor Malm) den evige Esaias Tegnér. Dessutom diskuterar vi varför den samtida litteraturen är både tankelat och mjältsjuk. Prenumerera här: https://plus.acast.com/s/gastabudet Prenumerera här för att slippa reklamen, få tillgång till exklusivt extramaterial och stötta Gästabudet så att vi kan göra ännu fler och bättre avsnitt. https://plus.acast.com/s/gastabudet. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-08-14
  9:59
 • Avsnitt 23: Idealism, del 1
  För eller emot realism, krig och demokrati? Gästabudet pratar idealism – som genre, idé och politisk hållning. i första delen ordar vi en smula om vad vi har läst i sommar, definierar begreppet idealism och pratar om 1800-talspacifisten Bertha von Suttner. I den andra delen, endast tillgänglig för prenumeranter, pratar vi om den bortglömda abstraktionsstjärnan Arne Sand, den norska dramatikern Henrik Ibsen och (eftersom avsnittet gästas av Victor Malm) den evige Esaias Tegnér. Dessutom diskuterar vi varför den samtida litteraturen är både tankelat och mjältsjuk. Prenumerera här: https://plus.acast.com/s/gastabudet Prenumerera här för att slippa reklamen, få tillgång till exklusivt extramaterial och stötta Gästabudet så att vi kan göra ännu fler och bättre avsnitt. https://plus.acast.com/s/gastabudet. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2023-08-14
  1:10:57

Fler podcasts i Konst

Om Gästabudet

En vinindränkt litterär podcast med Mikaela Blomqvist, Rebecka Kärde, Lyra Ekström Lindbäck och gäster. Tidigare medlemmar: Victor Malm och Viola Bao. Prenumerera här för att slippa reklamen, få tillgång till exklusivt extramaterial och stötta Gästabudet så att vi kan göra ännu fler och bättre avsnitt. https://plus.acast.com/s/gastabudet. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Podcast-webbplats

Lyssna på Gästabudet, Recept tack!? och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Gästabudet

Gästabudet

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store