Powered by RND
Lyssna på Fråga forskaren i appen
Lyssna på Fråga forskaren i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Fråga forskaren

Podcast Fråga forskaren
Podcast Fråga forskaren

Fråga forskaren

Sveriges HR Förening
Lägg till
Vi lever och navigerar oss fram i en värld där människor, organisationer och samhälle behöver ställa om och utvecklas i en allt snabbare takt. Som HR och leda...
Mer
Vi lever och navigerar oss fram i en värld där människor, organisationer och samhälle behöver ställa om och utvecklas i en allt snabbare takt. Som HR och leda...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 60
 • 60. Jan Artem Henriksson - Inner Development Goals – för att öka våra chanser att nå FNs globala mål
  I höstens första avsnitt av Fråga forskaren möter Johan och Zorica, Jan Artem Henriksson. Jan är generalsekreterare för IDG – Inner Development Goals. IDG står bakom ramverket för hur vi människor behöver utvecklas individuellt och kollektivt för att öka våra chanser att hantera komplexa problem och nå FNs globala mål. Ramverket bygger på ett samarbete mellan många forskare och experter från hela världen. I detta samtal berättar Jan om ramverket och de förmågor vi som människor behöver utveckla parallellt med det arbete som görs inom Sustainable Development Goals. Han berättar också om samarbetet med HR-föreningen och hur vi tillsammans ska skapa förutsättningar för lärande om IDG och möjligheten att låta ramverket vara grund för utvecklingen av kultur och värdegrunds-arbete inom våra företag och organisationer. Tack Jan för ett inspirerande samtal och början på ett viktigt samarbete!
  2023-09-14
  54:38
 • 59. Säsongsavslutning - Vi vet att det är viktigt med reflektion, låt oss göra det!
  Något som varit lite av en röd tråd genom säsongens Fråga forskaren är behovet som vi människor har av att reflektera för att lära. Johan och Zorica bestämde sig därför att inte bara prata om vikten av reflektion tillsammans med andra utan göra precis det, reflektera. Tillsammans med HR-föreningens generalsekreterare/VD Johanna Flanke ser de tillsammans tillbaka på den gångna säsongen, delar med sig av sina insikter och inte minst passar på att tacka alla fantastiska forskare i vårt land för det de gör varje dag för att utveckla HR/People-området och med det svenskt näringsliv och samhälle. Vi säger tack och glad sommar och på återhörande i september!
  2023-06-15
  33:55
 • 58. Louise Bringselius - Psykologisk trygghet, integritet och tillit
  Vi är glada att få välkomna Louise Bringselius, docent i organisation och ledning vid Lunds universitet och tidigare forskningsledare i Tillitsdelegationen, tillbaka till Fråga Forskaren. Sedan vårt senaste möte med Louise har hon skrivit en ny bok om det närliggande begreppet psykologisk trygghet. Vi samtalar om hur företag och myndigheter kan verka för psykologisk trygghet och öppna samtal. Att vägen mot psykologisk trygghet inte alltid är enkel, utan den bygger på förmågan att både sätta gränser och riva dem. Vidare pratar vi om vikten att hantera tystnadskultur och hur man skapar ett klimat där anställda vågar tala öppet om åsikter, tankar och misstag.
  2023-06-01
  42:52
 • 57. Henrik Eriksson - 20 års forskning visar vad som ligger bakom riktigt framgångsrika verksamheter
  Vad är gemensamt för verksamheter som lyckas att ha nöjda kunder, engagerade medarbetare och nå bra ekonomiskt resultat samtidigt? I detta avsnitt av Fråga forskaren möter Zorica och Johan Henrik Eriksson, professor vid avdelningen för Service Management and Logistics vid Chalmers Tekniska Högskola, som delar med sig av 20 års forskning inom området. Henrik sammanfattar och delar med sig av principer och arbetssätt som ligger bakom riktigt framgångsrika verksamheters sätt att organisera och bedriva sin verksamhet.
  2023-05-18
  51:17
 • 56. Sissela Nutley - Fokus, prestation och välmående utifrån hjärnans förutsättningar
  Denna episod av Fråga Forskaren fokuserar på vår hjärna och hjärnans förutsättningar för god prestation, fokus och välmående. Tillsammans med Sissela Nutley som doktorerat i kognitiv neurovetenskap vid Karolinska Institutet med fokus på hjärnans utveckling och formbarhet söker Zorica och Johan svar på frågor som; vad behöver vi beakta i dagens uppkopplade vardag för att må bra och prestera? Hur påverkas vårt arbetsminne och förmåga till fokus av all multitasking? Hur vilar vi hjärnan på hjärnans villkor? Vi bjuds på den ”mentala tallriksmodellen” som kan vara till hjälp när vi ska organisera vårt arbetssätt både som individer och organisationer med hjärnans grundförutsättningar som utgångspunkt.
  2023-05-04
  45:55

Fler podcasts i Näringsliv

Om Fråga forskaren

Vi lever och navigerar oss fram i en värld där människor, organisationer och samhälle behöver ställa om och utvecklas i en allt snabbare takt. Som HR och ledare ska vi agera fort, men inte huvudlöst. Vi tror på att koppla ihop forskning och praktik för att skapa evidensbaserad utveckling. Därför har Sveriges HR förenings skapat podden ’Fråga forskaren – en podd om ledarskap och organisationsutveckling med forskning i fokus.
Podcast-webbplats

Lyssna på Fråga forskaren, Analyspodden och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Fråga forskaren

Fråga forskaren

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store

Fråga forskaren: Poddsändningar i Familj