Partner im RedaktionsNetzwerk Deutschland
Lyssna på Fråga Agnes Wold i appen
Lyssna på Fråga Agnes Wold i appen
(171.489)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Fråga Agnes Wold

Podcast Fråga Agnes Wold
Podcast Fråga Agnes Wold

Fråga Agnes Wold

Sveriges Radio
Lägg till
En podd med Agnes Wold och Christer Lundberg om hälsomyter, coronavirus och riskerna med att bädda sängen. Ansvarig utgivare: Sabina Schatzl Mer
En podd med Agnes Wold och Christer Lundberg om hälsomyter, coronavirus och riskerna med att bädda sängen. Ansvarig utgivare: Sabina Schatzl Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 54
 • Agnes Wold: Du behöver bara dricka vatten när du är törstig
  Professor Agnes Wold avlivar myter om vatten och reder ut hur mycket vatten vi behöver få i oss under en dag. Professorn pratar också om vatten som en bantningskur och om det är farligt att dricka ur samma vattenflaska flera gånger utan att diska den. Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, tar sig an samtidens hälsofrågor tillsammans med programledaren Christer Lundberg.Agnes Wold om att dricka vatten: Därför behöver du bara dricka när du är törstig och det händer om du dricker för mycket. Agnes förklarar också vad som kan vara felet om du jämt är törstig. Dessutom svarar hon på frågan om det är farligt med diskmedelsrester och om man verkligen behöver dricka vatten efter en massage.Podden som avlivar hälsomyter och ger svar på dina frågor om coronavirus, tarmflora och riskerna med att bädda sängen.
  2023-05-02
  41:11
 • Agnes Wold om fördelarna med att bli äldre
  Professor Agnes Wold pratar om att åldras och svarar på frågor om hur vår livsstil skulle kunna påverka risken för demens. Professorn förklarar också varför det är så viktigt att vaccinera sig mot bältros och så rasar hon över åldersdiskrimineringen i arbetslivet. Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, tar sig an samtidens hälsofrågor tillsammans med programledaren Christer Lundberg.Agnes Wold om att åldras: Därför får du bältros – och risken är stor att drabbas flera gånger. Professorn förklarar varför hon menar att tandhälsan är så viktig. Agnes och Christer pratar också om äldre och lukt, om det kan stämma att gubbar blir grinigare med åldern och så berättar Agnes varför hon gillar rynkor.Podden som avlivar hälsomyter och ger svar på dina frågor om coronavirus, tarmflora och riskerna med att bädda sängen.
  2023-04-25
  45:42
 • Agnes Wold: Friska människor behöver inte äta kosttillskott
  Probiotika, omega 3, D-vitamin och järn i veckans avsnitt handlar det om kosttillskott, vitaminer och mineraler. Professor Agnes Wold menar att en frisk människa inte behöver äta några extra tillskott. Hon förklarar också vilka grupper som faktiskt bör äta kosttillskott, hur vi får i oss C-vitamin på bästa sätt och vilket vitamin vi inte ska äta för mycket av. Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, tar sig an samtidens hälsofrågor tillsammans med programledaren Christer Lundberg.Agnes Wold om kosttillskott och vitaminer: Det är nyttan med probiotika och vilka livsmedel som är bra att äta för att få i sig goda bakterier. Agnes förklarar varför hon menar att du inte behöver äta extra tillskott av omega 3 och vad som är faran i att äta kosttillskott i tablettform. Agnes och Christer pratar också om brist på järn, jod och B12 och vilka vitaminer du bör få i dig om du är vegan.Podden som avlivar hälsomyter och ger svar på dina frågor om coronavirus, tarmflora och riskerna med att bädda sängen.
  2023-04-18
  46:17
 • Agnes Wold avlivar myter om huvudvärk och värktabletter
  Huvudvärk är en stor anledning till att folk är hemma från jobbet och professor Agnes Wold går igenom de vanligaste myterna kring huvudvärk och värktabletter. Hon pratar om spänningshuvudvärk, Hortons huvudvärk och migrän, och om varför hon blir så irriterad över att vi matas med att vi ska klara oss utan mediciner. Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, tar sig an samtidens hälsofrågor tillsammans med programledaren Christer Lundberg.Agnes Wold om huvudvärk: Därför drabbas vissa människor oftare av huvudvärk och huruvida det är ärftligt. Vad som kan hjälpa mot värken och varför professorn menar att det är en fruktansvärd myt att vi behöver dricka mycket vatten. Christer och Agnes pratar också om brain freeze och om det verkligen stämmer att kroppsvärmen går ut genom huvudet.Podden som avlivar hälsomyter och ger svar på dina frågor om coronavirus, tarmflora och riskerna med att bädda sängen.
  2023-04-11
  46:45
 • Agnes Wold: Man ska inte gå runt och vara orolig för fett
  Om mättat och omättat fett och huruvida den bruna varianten är så bra som folk påstår. Professor Agnes Wold pratar om fettets fördelar och varför hon menar att fettskräcken gör skada i samhället. Hör också professorns teori om varför kvinnor har mer underhudsfett än män. Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, tar sig an samtidens hälsofrågor tillsammans med programledaren Christer Lundberg.Agnes Wold om fett: Därför är det nödvändigt med fett och det händer när du bränner för mycket. Om det inre bukfettet och om det är farligare än annat fett på kroppen. Och så diskuterar Agnes och Christer fettranden på fläskkotletten, och varför fet mat smakar så gott.Podden som avlivar hälsomyter och ger svar på dina frågor om coronavirus, tarmflora och riskerna med att bädda sängen.
  2023-04-04
  42:23

Fler podcasts i Samhälle och kultur

Om Fråga Agnes Wold

En podd med Agnes Wold och Christer Lundberg om hälsomyter, coronavirus och riskerna med att bädda sängen. Ansvarig utgivare: Sabina Schatzl
Podcast-webbplats

Lyssna på Fråga Agnes Wold, Martina Thun och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Fråga Agnes Wold

Fråga Agnes Wold

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store

Fråga Agnes Wold: Poddsändningar i Familj