Powered by RND
Lyssna på Förskolan i appen
Lyssna på Förskolan i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Förskolan

Podcast Förskolan
Podcast Förskolan

Förskolan

Förskolan
Lägg till
Tre förskollärare diskuterar förskolans uppdrag, arbetsmiljön, resursbrister, jobbiga föräldrar, dåliga lämningar, pedagogik och storlek på barngrupperna. Mycke...
Mer
Tre förskollärare diskuterar förskolans uppdrag, arbetsmiljön, resursbrister, jobbiga föräldrar, dåliga lämningar, pedagogik och storlek på barngrupperna. Mycke...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 54
 • Så jobbar vi med bedömning i förskolan
  Vi har fått en lyssnarfråga från förskolläraren Sofie: ”Vi har under flera år diskuterat begrepp bedömning i förskolan. Vi har sällan varit överens om hur vi ska tänka där. För att utveckla vår verksamhet behöver vi titta på barnens lärande. Gör vi inte en bedömning då? Hur tänker ni? De hade varit så spännande att höra er diskutera begreppet”. Vi försöker svara på Sofies frågor, diskuterar hur vi jobbar med bedömning och pratar om varför begreppet är så känsligt.
  2023-05-29
  24:49
 • Övergången till förskoleklass – hur gör vi det bra?
  Hur borde en bra överlämning till skolan se ut? För många barn är det ett stort steg att lämna förskolan. Är glappet mellan förskola och förskoleklass för stort och vad förväntar sig skolan av oss egentligen? Hur borde skolan möta upp och hur förbereder vi barnen på bästa sätt? Var skaver det egentligen?
  2023-05-15
  28:54
 • Linda blev rektor över sina gamla kollegor
  Vår före detta poddkollega Linda lämnade jobbet som förskollärare för att bli rektor. Nu gästar hon podden igen för att berätta om hur det är att plötsligt vara chef över sina gamla kollegor, om det roligaste och det allra tuffaste med nya jobbet, och vad vi som förskollärare kanske inte vet om hur det är att jobba som rektor.
  2023-05-01
  32:20
 • Borde förskolan ta ett större ansvar för att göra barnen blöjfria?
  Svenska barn använder blöjor allt högre upp i åldrarna. Idag är det vanligt med blöja bland fyraåringar, vilket är en högre ålder jämfört med för 20 år sedan. I det här avsnittet säger Eva: ”Låt potträning bli en del av förskolans uppdrag”. Hon räknar upp flera fördelar med att göra barnen blöjfria tidigt och tycker att förskolan borde ta ett större ansvar. Men hur? Har vi, med våra stora barngrupper och stressiga jobb, ens den möjligheten? Är det praktiskt möjligt för oss att ta det ansvaret? Kommer inte det betyda att vi byter nerkissade underkläder hela dagarna?
  2023-04-17
  19:30
 • Arbetsmiljön – vad stressar oss allra mest på jobbet?
  Höga ljud, stora barngrupper, konflikter med kollegor, oerfarna vikarier, dåliga chefer, skrikande barn och jobbiga föräldrar. Vi pratar om arbetsmiljöproblem och vad som stressar oss allra mest.
  2023-04-03
  32:31

Fler podcasts i Utbildning

Om Förskolan

Tre förskollärare diskuterar förskolans uppdrag, arbetsmiljön, resursbrister, jobbiga föräldrar, dåliga lämningar, pedagogik och storlek på barngrupperna. Mycket skratt, stor igenkänning och allvar i podden om världens bästa jobb! Just nu med förskollärarna Fredrik Kahn, Elin Björkén och Eva Lindström. Tidigare har förskollärarna Linda Johansson, Dan Björne och Siri Nestius medverkat. Podden görs av redaktionen på tidningen Förskolan, en del av Vi Lärare, i samarbete med Sveriges Lärare. https://www.vilarare.se/forskolan/ [email protected]
Podcast-webbplats

Lyssna på Förskolan, I väntan på katastrofen och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Förskolan

Förskolan

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store