Powered by RND
Lyssna på Fantastisk hälsa i appen
Lyssna på Fantastisk hälsa i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Fantastisk hälsa

Podcast Fantastisk hälsa
Podcast Fantastisk hälsa

Fantastisk hälsa

F.H.
Lägg till
Vi kommer att leda dig genom en djungel av information till genvägarna mot en fantastik hälsa Vi som lagar podden är Kocken och Matentreprenören Johan Erkkilä,...
Mer
Vi kommer att leda dig genom en djungel av information till genvägarna mot en fantastik hälsa Vi som lagar podden är Kocken och Matentreprenören Johan Erkkilä,...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 155
 • #156 Gifter runt oss - Vad kan du göra?
  Denna vecka belyser Cecilia hur vår omgivning påverkar vår hälsa och vad vi faktiskt kan göra åt det. Är du medveten om vilka ämnen du faktiskt utsätter din kropp för? Många av de risker vi möter är osynliga och får inte den uppmärksamhet de verkligen förtjänar. Det kan röra sig om allt från hormonstörande ämnen i plastflaskor till pesticider i maten vi äter. Dessa faktorer kan bidra till utvecklingen av kroniska sjukdomar. Vi går även in på djupet av hur vårt immunsystem fungerar – allt från lymfkörtlar och luftvägar till de vita blodkropparna som skyddar oss. För att effektivt kunna detoxa kroppen är det viktigt att först förstå immunsystemets komplexitet och dess roll i att hålla oss friska. Så, vilka är de 7 farligaste gifterna vi bör vara medvetna om? Lyssna för full översikt och vad du kan göra. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss.
  2023-09-29
  38:25
 • #155 Cayennepeppar - 10 min hälsotips
  Cayennepeppar: Mer än bara krydda! I veckans podcast pratar vi om något som är ett måste att ha i köket – Cayennepeppar! Cecilia, berättar om cayennepepparns medicinska användningsområden. Det här är inte bara en krydda, det är en superingrediens med otaliga hälsofördelar! Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss.
  2023-09-22
  13:15
 • #154 Topprepris: Lyssnarnas favoriter - Inflammation
  Topprepris: Lyssnarnas favoriter Inflammation – Vännen eller Fienden? Har du någonsin undrat varför din kropp reagerar med inflammation? Det kan vara som att sätta igång ett larm, men ibland stannar det där för lång tid och går över till kroniska tillstånd. I veckans avsnitt ser vi närmare på detta komplexa ämne. Cecilia förklarar skillnaden mellan akut och kronisk inflammation, samt rollen de spelar i allt från infektioner till kroniska sjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och till och med depression. Vetenskapen bakom det är fascinerande. Det handlar om kemiska processer, blodmarkörer och till och med oxidativ stress. Så om du gillar att kombinera djupgående vetenskap med praktiska råd, kommer du att ÄLSKA detta avsnitt som är ett av våra mest lyssnade podcastavsnitt någonsin. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss.
  2023-09-15
  49:29
 • #153 Kanel - 10 min hälsotips
  Kanel – inte bara god i kanelbullar och gröt! Visste du att denna krydda gör underverk för din hälsa? Utöver sin oemotståndliga smak har kanel bevisade fysiologiska effekter som du inte vill missa. Vi pratar årtusenden av medicinska användningsområden. Från att sänka ditt blodsocker till att vara en mästare på att bekämpa inflammation, det är hög tid att vi utforskar den vetenskapliga sidan av denna mångsidiga krydda. Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss.
  2023-09-08
  12:55
 • #152 Hudhälsa
  Huden – Mer Än Bara en stor Yta. Har du någonsin stannat upp och tänkt på hur fantastisk vår hud faktiskt är? Det är dags att se närmare på detta ämne! FAKTA: Huden är vårt STÖRSTA organ och gör så mycket mer än att bara "hålla ihop" oss. 1️⃣ Skyddar mot yttre faror: Bakterier, virus, och andra skadliga ämnen har svårt att tränga igenom hudens barriär. 2️⃣ Reglerar temperaturen: Någonsin undrat varför du svettas eller får gåshud? Din hud hjälper till att hålla kroppstemperaturen i schack! 3️⃣ Känner av omvärlden: Mängder av nerver i huden ger oss vår känslighet för tryck, temperatur och smärta. Vetenskapen har visat att vår livsstil, kost och mental hälsa alla spelar in i hudens välbefinnande samt hur du tar vara på huden, du kan antingen bidra till en bättre hudhälsa eller försämra din hud, Så nästa gång du smörjer in dig, tänk på att du tar hand om ditt största organ! Följ oss på Instagram @fantastiskhalsa för att se vilket ämne vi tar upp i nästa avsnitt och få med dig tips och inspiration som vi delar där. Besök oss också på www.fantastiskhalsa.com där hittar du mer samlad information om oss.
  2023-09-01
  46:38

Fler podcasts i Hälsa och motion

Om Fantastisk hälsa

Vi kommer att leda dig genom en djungel av information till genvägarna mot en fantastik hälsa Vi som lagar podden är Kocken och Matentreprenören Johan Erkkilä, Svensk specialistläkare och Doktor inom Funktionell Medicin i USA Dr Cecilia Furst och Pt, Kostrådgivare och Elitidrottare Nils-Paul SKåra. Vi tar oss av områden som: Mat, Motion/Rörelse, Återhämtning, Genetik, Mental hälsa och mycket mer.
Podcast-webbplats

Lyssna på Fantastisk hälsa, Berätta alltid det här och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Fantastisk hälsa

Fantastisk hälsa

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store

Fantastisk hälsa: Poddsändningar i Familj