Powered by RND
Lyssna på Fängelsepodden i appen
Lyssna på Fängelsepodden i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Fängelsepodden

Podcast Fängelsepodden
Podcast Fängelsepodden

Fängelsepodden

PodMe
Lägg till
I den här podcasten förekommer det beskrivningar av olika typer av våldsbrott. Vi vill därför varna känsliga lyssnare. I den här programserien möter vi intagna ...
Mer
I den här podcasten förekommer det beskrivningar av olika typer av våldsbrott. Vi vill därför varna känsliga lyssnare. I den här programserien möter vi intagna ...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 8
 • Kvinnomordet: Nils-Stefan Hansson - Trailer
  En tisdagskväll i januari 2022 knivmördas 51-åriga Jeanie i sin bostad i Kopparberg. Hennes fästman, busschauffören och fyrabarnspappan Nils-Stefan Hansson, döms till livstids fängelse. I besöksrummet på Hall berättar Nils-Stefan om barndomen, rösterna som uppmanade honom att skada sig själv, alkoholmissbruket och om den nya tillvaron bakom lås och bom. Nils-Stefan berättar: – Jag hade planerat att flytta ifrån samhället, odla min egen mat, bo där med Jeanie och försöka klara mig på enklare djurhållning, men det blev en tio kvadratmeters lya på Hall i stället. Övriga medverkanden: Mordoffrets grannar Camilla och Sonja samt kriminologen Fatima Addberger. Hör hela avsnittet om Nils-Stefan Hansson på Podme! https://podme.com/se/fangelsepodden Ladda ner Podme-appen i Appstore eller Google Play. Skapa ditt konto och prova kostnadsfritt.
  2023-06-29
  1:01
 • Förlösamordet: Martin Törnblad - Trailer
  Lyssna nu - bara på Podme! I augusti 2012 försvann Göran Lundblad, 63, en förmögen lantbrukare, från sin gård i byn Norra Förlösa utanför Kalmar. Två år senare återfanns hans kropp nedgrävd på en åker i närheten av bostaden. Obduktionen visade att han hade skjutits till döds. Två personer åtalades för mord. Den ena var Görans dotter Sara Lundblad. Den andra var Saras pojkvän Martin Törnblad – som teg sig igenom polisförhören och rättegången. "Jag har aldrig känt någon lugn känsla kring detta. En sida av mig har känt att, kan inte allt liksom bara lösa sig och på något sätt komma fram?" berättar Martin som nu ger sin egen version av hur mordet på hans svärfar gick till. Övriga medverkanden: Martins mamma Annelie och advokaten Thomas Magnusson.
  2023-05-25
  1:27
 • Kändisfången: Runar Sögaard - Trailer
  Nu kan du höra en exklusiv intervju med Runar Sögaard - bara på Podme. Signa upp dig på podme.com - de första fjorton dagarna är gratis! Runar Sögaard blev Runar med hela svenska folket när han 1990 gifte sig med Carola. Idag är han nymuckad – efter 439 dagar bakom galler för grova ekobrott. Under sin korta fängelsetid lyckades han göra sig känd som en av landets mest trilskande fångar, med 40 varningar. Nu vill Runar kritisera Kriminalvården och erkänner också varför han egentligen sköt Carolas katt. Medverkande är ekobrottsutredaren Anna Forsmark, chefen för Kriminalvårdens säkerhetsavdelning Joakim Righammar, samt Expo-reportern Erik Glaad som berättar om Runars nya jobb på en högerextrem sajt.
  2023-05-25
  1:19
 • PODDTIPS: Inför rätta om Almedalsmordet
  Följ med in i rättssalen under rättegången mot Theodor Engström som står åtalad för mordet på Ing-Marie Wieselegren under Almedalsveckan 2022. Hör honom berätta om hans motiv till dådet och lyssna till människorna som blev vittnen till den brutala attacken. Hör alla avsnitt på Podme: https://podme.com/se/infor-ratta/1121927
  2023-03-29
  0:58
 • Rönnäsfallet: Lars Appelvik - Trailer
  Lyssna på Fängelsepodden Special om Lars Appelvik, den 30 mars - bara på Podme! En äldre kvinna i rullstol våldtas, hennes misshandlade man ligger och dör på golvet framför henne. Våldsdåden i Rönnäs är än idag ett öppet sår i den lilla byn i Västerbottens inland. I ett exklusivt specialavsnitt av Fängelsepodden åker reporter Josephine Freje tillbaka till byn och möter en av de dömda gärningsmännen: Lars Appelvik - som vi tidigare träffat innanför murarna. Idag är han en fri man som avtjänat sitt straff, men som fortsätter att kämpa för resning.
  2023-03-27
  1:04

Fler podcasts i Verkliga brott

Om Fängelsepodden

I den här podcasten förekommer det beskrivningar av olika typer av våldsbrott. Vi vill därför varna känsliga lyssnare. I den här programserien möter vi intagna som är dömda för våldsbrott, rån och knarkbrott, som sitter på några av Sveriges tyngsta anstalter, samt experter som arbetar med brott. Hur känns det att ha en annan människas liv på sitt samvete? Hur hanterar man en livstidsdom och en utsikt som består av en fängelsemur? Varför begicks de bestialiska gärningarna och finns det en fortsättning efter fängelseåren? Hör alla avsnitt av Fängelsepodden exklusivt hos Podme. Gå in på Podme.com och teckna en prenumeration. Första fjorton dagarna är gratis.
Podcast-webbplats

Lyssna på Fängelsepodden, Svenska Larmsamtal och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Fängelsepodden

Fängelsepodden

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store

Fängelsepodden: Poddsändningar i Familj