Powered by RND
Lyssna på Ekonomiakuten i appen
Lyssna på Ekonomiakuten i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Ekonomiakuten

Podcast Ekonomiakuten
Podcast Ekonomiakuten

Ekonomiakuten

Sveriges Radio
Lägg till
Ekonomiakuten är podden som ger dig de bästa tipsen för att spara pengar och svarar på dina frågor om privatekonomi. Ansvarig utgivare: Caroline Pouron
Mer
Ekonomiakuten är podden som ger dig de bästa tipsen för att spara pengar och svarar på dina frågor om privatekonomi. Ansvarig utgivare: Caroline Pouron
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 27
 • Elbil vs bensinbil – det här behöver du veta
  Elbil eller bensinbil? den frågan ställer sig många bilköpare i dag. Vi tipsar om för- och nackdelar med de olika biltyperna. Alexander Norén ”Man gör ett statement med den bil man kör”Vi Bilägares Tommy Wahlström och SVT:s ekonomikommentator Alexander Norén pratar om vilken biltyp som minst kostsam i längden. Och svarar lyssnare som reagerat på förra programmet då vi pratade el, bensin, diesel och gas – ett ämne som väckt mycket känslor.Ekonomiakuten är podden som ger dig de bästa tipsen för att spara pengar och svarar på dina frågor om privatekonomi. Programledare är Maja Åström.
  2023-09-18
  24:33
 • Det här betyder ekonomi-orden du inte vågat fråga om
  Ord och begrepp som ISK, ränta på ränta, och inflation hörs ofta på nyheterna men en ny undersökning visar att många inte vet vad de betyder. Vi förklarar det. Frida Bratt: ”Ofta finns det inte något incitament hos Finansbranschen att prata så folk förstår”Frida Bratt, sparekonom på Nordnet och Sofia Tyréus, som jobbar med finansiell folkbildning på Finansinspektionen, förklarar vad massor av ekonomiska ord och begrepp betyder. Och berättar hur okunskap kan leda till att du förlorar pengar.Ekonomiakuten är podden som ger dig de bästa tipsen för att spara pengar och svarar på dina frågor om privatekonomi. Programledare är Maja Åström.
  2023-09-11
  24:34
 • Därför ska du inte vara sambo
  Om varför du riskerar att bli av med din bostad om du inte gifter dig och hur du skriver ett giltigt testamente så billigt som möjligt. "Plötsligt har du en tvååring som ska ärva halva bostaden"Gemensamma barnet, särkullbarnet eller partnern - vem kommer att få mina pengar och ägodelar när jag dör? Jurist Tove Lindgren och Nordnets sparekonom Frida Bratt om hur du ser till att arvet går till rätt person och undviker de vanligaste misstagen när du skriver testamente. Ekonomiakuten är podden som ger dig de bästa tipsen för att spara pengar och svarar på dina frågor om privatekonomi. Programledare är Maja Åström.
  2023-09-04
  24:35
 • Knepen som räddar din ekonomi i höst
  Vi går in i en höst där boräntorna fortsätter stiga och börsen svajar vi tipsar om hur du ska tänka kring sparande och bolån för att klara det tuffa ekonomiska läget. Magnus Hjelmér: ”Man ska givetvis se över kostnadschockerna” Frida Bratt, sparekonom på Nordnet och Magnus Hjelmér, vardagsekonom på Ica banken berättar om de viktigaste händelserna du kan ha missat under sommaren. Och blickar framåt mot hösten: Vad är viktigt att ha koll på? Och hur ska du förbereda privatekonomin för det som väntar?Ekonomiakuten är podden som ger dig de bästa tipsen för att spara pengar och svarar på dina frågor om privatekonomi. Programledare är Maja Åström.
  2023-08-28
  24:36
 • Få en bra pension som egenföretagare - det ska du tänka på
  Om pensionsfällorna du ska undvika om du har eget företag, vikten av att ta ut en marknadsmässig lön och hur mycket du behöver lägga undan för att kunna leva gott som pensionär. Frida Bratt: Det är lätt att gå på minorFrida Bratt, sparekonom på Nordnet, och pensionsnyheternas Mikael Nyman berättar hur du maxar pensionen som egenföretagare. Så gör du för att undvika skattesmällar och andra otrevliga överraskningar på ålderns höst och därför är det ofta bättre att plocka ut mer i lön än att spara privat. Ekonomiakuten är podden som ger dig de bästa tipsen för att spara pengar och svarar på dina frågor om privatekonomi. Programledare är Maja Åström.
  2023-08-21
  24:49

Fler podcasts i Näringsliv

Om Ekonomiakuten

Ekonomiakuten är podden som ger dig de bästa tipsen för att spara pengar och svarar på dina frågor om privatekonomi. Ansvarig utgivare: Caroline Pouron
Podcast-webbplats

Lyssna på Ekonomiakuten, Tabberaset och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Ekonomiakuten

Ekonomiakuten

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store

Ekonomiakuten: Poddsändningar i Familj