Powered by RND
Lyssna på Dokumentära Berättelser i appen
Lyssna på Dokumentära Berättelser i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Dokumentära Berättelser

Podcast Dokumentära Berättelser
Podcast Dokumentära Berättelser

Dokumentära Berättelser

Podplay | Sidiri Ekenryd & Ylva Agelii
Lägg till
Alla människor har sina unika livshistorier. I Podcasten Dokumentära Berättelser följer ni med journalisterna Ylva Agelii och Sidiri Ekenryd då de möter människ...
Mer
Alla människor har sina unika livshistorier. I Podcasten Dokumentära Berättelser följer ni med journalisterna Ylva Agelii och Sidiri Ekenryd då de möter människ...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 131
 • *Sommarsäsong* Jag blev misshandlad av min fru
  *Det här avsnittet ingår i en sommarsäsong där redan publicerade avsnitt med starka och viktiga historier ur katalogen släpps på nytt under sommaren 2023. Alla 90 avsnitt av Dokumentära Berättelser finns ute på Podplay och överallt där poddar finns.* Kan en man bli våldtagen eller misshandlad av sin partner? När vi pratar om fysiskt och psykiskt våld i nära relation pratar vi sällan om män som offer, men i trygghetsundersökningar från brottsförebyggande rådet uppger nästan lika många män som kvinnor att de är utsatta. Den här veckans avsnitt kommer därför handla om Per som misshandlades av sin fru under 15 års tid. Vi intervjuar också Anna-Karin Sundén, socialpedagog och brottsförebyggare, om hur våld mot män i nära relation kan se ut.
  2023-09-07
  21:41
 • *Sommarsäsong* En sexmissbrukares liv
  *Det här avsnittet ingår i en sommarsäsong där redan publicerade avsnitt med starka och viktiga historier ur katalogen släpps på nytt under sommaren 2023. Alla 90 avsnitt av Dokumentära Berättelser finns ute på Podplay och överallt där poddar finns.* Vad innebär det att vara sexberoende? Och varför utvecklar man det? I det här avsnittet träffar vi Erik som berättar om en period i sitt liv där han var fast i pornografins värld. I avsnittet hörs också Josephine Savard, specialistläkare psykiatri och doktorand vid Umeå Univeristet. Hon arbetar vid Anova på Karolinska Institutet, där man just nu bedriver en studie om behandling av sexmissbruk.
  2023-08-31
  32:25
 • *Sommarsäsong* Hellre fly än dö långsamt i Jehovas vittnen
  *Det här avsnittet ingår i en sommarsäsong där redan publicerade avsnitt med starka och viktiga historier ur katalogen släpps på nytt under sommaren 2023. Alla 90 avsnitt av Dokumentära Berättelser finns ute på Podplay och överallt där poddar finns.* Jehovas Vittnen har funnits i Sverige sedan 1890-talet och har omkring 8,7 miljoner medlemmar över hela världen, enligt egen statistik. Men vad innebär deras tro? Och hur är det att växa upp i samfundet? I det här avsnittet delar Elisabeth med sig av sin berättelse. Hon föddes in i Jehovas Vittnen, men valde att lämna vid 18 års ålder. I avsnittet hörs också med Peter Åkerbäck, doktor i religionshistoria vid Stockholms Universitet samt Marianne Englund, psykolog som stöttar avhoppare från slutna rörelser, och som själv vuxit upp i Jehovas Vittnen.
  2023-08-24
  31:42
 • *Sommarsäsong* Drogerna tog mig son del 2/2
  *Det här avsnittet ingår i en sommarsäsong där redan publicerade avsnitt med starka och viktiga historier ur katalogen släpps på nytt under sommaren 2023. Alla 90 avsnitt av Dokumentära Berättelser finns ute på Podplay och överallt där poddar finns.* Psykisk ohälsa och narkotikaanvändningen bland ungdomar ökar, och går allt lägre ner i åldrarna. En av alla dessa ungdomar var Jorgos. Han blev bara nitton år. Hör hans mamma Emma berätta om vad som hände honom och hur det påverkat henne. I avsnittet pratar vi också med Kjell Westlund, ordförande för föreningen Vi som har förlorat barn, om hur man bearbetar sorgen.
  2023-08-17
  33:35
 • *Sommarsäsong* Drogerna tog min son del 1/2
  *Det här avsnittet ingår i en sommarsäsong där redan publicerade avsnitt med starka och viktiga historier ur katalogen släpps på nytt under sommaren 2023. Alla 90 avsnitt av Dokumentära Berättelser finns ute på Podplay och överallt där poddar finns.* Psykisk ohälsa och narkotikaanvändningen bland ungdomar ökar, och går allt lägre ner i åldrarna. Men hur ser vägen in i missbruket ut? Och vad gör man som förälder? I det här avsnittet hör vi Emmas berättelse, om sin son Jorgos. Vi pratar också med Richard Zamani, grundare av unga KRIS, som arbetar med att hjälpa ungdomar som fastnat i kriminalitet eller drogmissbruk.
  2023-08-10
  27:56

Fler podcasts i Samhälle och kultur

Om Dokumentära Berättelser

Alla människor har sina unika livshistorier. I Podcasten Dokumentära Berättelser följer ni med journalisterna Ylva Agelii och Sidiri Ekenryd då de möter människor som delar med sig av sina livsavgörande ögonblick. I avsnitten hörs även advokater, poliser och psykologer som fördjupar förståelsen av dessa berättelser. Missa inte att du kan lyssna på hela säsong 7 redan nu, självklart helt gratis, på Podplay! Produceras av: Kunskapsstudion AB Kontakta oss på [email protected] Musiken i podden är hämtad från Epidemic Sound och Universal Production Music om inget annat anges.
Podcast-webbplats

Lyssna på Dokumentära Berättelser, Ord och alla visor och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Dokumentära Berättelser

Dokumentära Berättelser

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store