Powered by RND
Lyssna på Developers! - mer än bara kod i appen
Lyssna på Developers! - mer än bara kod i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
HemsidaPoddsändningarTeknologi
Developers! - mer än bara kod

Developers! - mer än bara kod

Podcast Developers! - mer än bara kod
Podcast Developers! - mer än bara kod

Developers! - mer än bara kod

Madeleine Schönemann och Sofia Larsson
Lägg till
Om du är en tech-nörd som älskar att hålla dig uppdaterad med det senaste inom mjukvaruutveckling, någon som är nyfiken på "det där med programmering", en som p...
Mer
Om du är en tech-nörd som älskar att hålla dig uppdaterad med det senaste inom mjukvaruutveckling, någon som är nyfiken på "det där med programmering", en som p...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 137
 • 137. Starta nytt projekt på ett icke-tech företag & förväntningar på praktikanter
  Följ med oss när vi dyker ner i den överraskande avslöjanden om bilar och deras skrämmande datainsamling. Mozilla Foundation levererar en chockerande rapport som förändrar vår syn på den moderna bilens roll i våra liv. Är din bil egentligen en dator som stalkar dig?Sedan vänder vi blicken mot våra kära lyssnares frågor. Mattias tar oss med på en resa in i utmaningarna av att vara en ny utvecklare i ett stort företag som inte fokuserar på mjukvaruutveckling. Hur kan man som nybliven utvecklare navigera i en sådan unik situation? Vad bör man tänka på och vilka misstag bör man undvika?Och sist men inte minst, en fråga från en blivande praktikant: Vad förväntas av studenter när de går in i sin LIA praktik? Hur förbereder man sig bäst när man ställs inför en helt ny teknik? Och ja, Ryan Gosling har också ett finger med i spelet!Och som vanligt, tack för att ni lyssnar och för er ständiga stöd. Ni är bäst! 🎉🤓 Nördighet: 1/5🔗 Länkar:Google Cloud: Associate Cloud EngineerQwiklabs Privacy Not Included: Mozillas studie om integritet hos biltillverkare💬 Ställ en fråga till oss som vi kan ta upp i podden!🫶 Gå med i vår Discord-server🎗️Det här avsnittet är sponsrat av våra Patreons! Stötta oss på Patreon du med!💜 Följ oss:InstagramFacebook📮 Skriv till oss:[email protected]://www.developerspodcast.comOm du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, subscriba till podden eller skriva en recension!
  2023-09-21
  37:27
 • 136. ChatGPT Prompt Engineering för utvecklare 🤖
  Vi dyker djupt ner i att använda ChatGPT och LLMs som verktyg. Medan många av oss omfamnar dessa verktyg, finns det också en rädsla för att de kan ta över vår kodningsidentitet.Vi diskuterar skepsis kring användning av AI-assistenter, jämförelser med att googla för lösningar och de utmaningar vi har stött på. Är du nyfiken på att maximera effektiviteten av dina ChatGPT-prompts? Då får du inte missa den här genomgång av kursen “ChatGPT Prompt Engineering for Developers” där vi avslöjar strategier för att kommunicera effektivt med ChatGPT.Vi pratar också om vikten av att anpassa och iterera över prompts, samt tekniker som “inferring” och “transforming”. Häng med för en genomgång av framtidens ultimata kodassistent!🤓 Nördighet: 2/5🔗 Länkar:Signup till eventet Women are Living ITChatGPT Prompt Engineering for Developers💬 Ställ en fråga till oss som vi kan ta upp i podden!🫶 Gå med i vår Discord-server🎗️Det här avsnittet är sponsrat av våra Patreons! Stötta oss på Patreon du med!💜 Följ oss:InstagramFacebook📮 Skriv till oss:[email protected]://www.developerspodcast.comOm du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, subscriba till podden eller skriva en recension!
  2023-09-14
  48:57
 • 135. Bredd vs. djup & att programmera berusad
  I dagens avsnitt har vi nöjet att gästas av Linus Probert, en begåvad utvecklare som bemästrar C, C++ och många andra tekniker där vi behöver lite extra insikt.Vi dyker in i två lyssnarfrågor. Har vi någonsin kodat berusade? Spoiler: det leder till en intressant anekdot.Vi tar oss även an en djupgående fråga från en lyssnare som står inför ett karriärbyte. Hur kan man som utvecklare med bred erfarenhet, men utan djup specialisering, navigera på marknaden? Är det en styrka eller en svaghet?Och så en liten nyhet: visste du att Python nu är en del av Excel? 🐍Så kläm fast hörlurarna på huvudet och häng med!🤓 Nördighet: 1/5🔗 Länkar: Linus spel på Steam💬 Ställ en fråga till oss som vi kan ta upp i podden!🫶 Gå med i vår Discord-server🎗️Det här avsnittet är sponsrat av våra Patreons! Stötta oss på Patreon du med!💜 Följ oss:InstagramFacebook📮 Skriv till oss:[email protected]://www.developerspodcast.comOm du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, subscriba till podden eller skriva en recension!
  2023-09-07
  38:17
 • 134. Obskyra programmeringsspråk
  Programmering kan ofta upplevas som ett kryptiskt språk, till och med för oss utvecklare. Men det finns en särskild kategori av programmeringsspråk som är skapade just för att utforska gränserna för vad som är möjligt, eller ibland bara för nöjes skull. Vi har utforskat några av dessa esoteriska programmeringsspråk, eller "esolangs" om man föredrar en mer samtida term. Ta till exempel Brainfuck, som endast använder åtta olika kommandon, eller ArnoldC, som helt och hållet baseras på Arnold Schwarzeneggers enradare. Om du söker en utmaning och intellektuell stimulans, vet du var du ska börja leta.🤓 Nördighet: 2/5🔗 Länkar:Artikel om studien om CaptchaArnoldCArnold dokumentärserie på NetflixWiki för esoteriska programmeringsspråkRockstarTrumpScript💬 Ställ en fråga till oss som vi kan ta upp i podden!🫶 Gå med i vår Discord-server🎗️Det här avsnittet är sponsrat av våra Patreons! Stötta oss på Patreon du med!💜 Följ oss:InstagramFacebook📮 Skriv till oss:[email protected]://www.developerspodcast.comOm du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, subscriba till podden eller skriva en recension!
  2023-08-31
  34:16
 • 133. Kampen mot impostor syndrome
  I det här avsnittet dyker vi rakt in i en av de mest emotionella aspekterna av att vara utvecklare: känslan av otillräcklighet, eller som många kallar det det, impostor syndrome. En av våra lyssnare delar sin berättelse om osäkerhet och rädsla för att komma tillbaka till jobbet efter föräldraledighet, särskilt när man redan kämpar med känslan av att inte vara tillräckligt bra. Hur vanligt är detta? När slutar man känna sig som en "junior"? Sofia och Madde delar sina egna erfarenheter, insikter och råd om hur man hanterar och bryter dessa negativa tankemönster.Men det är inte bara allvar i detta avsnitt! Sofia avslöjar sitt senaste köp: en GaN-laddare. Även om det kanske inte låter som den coolaste tech-gadgeten vid första anblicken, lovar vi att du kommer att vilja ha en efter att ha hört om den! 🔌Och sist men inte minst: Slack är mitt i sin största redesign någonsin! Från att vara känd som en enkel meddelandeapp, försöker Slack nu posera sig som ett "operativsystem för ditt arbete". Med fokus på användarupplevelse, sammanhang och flerfunktionalitet presenterar vi och diskuterar vi de mest spännande delarna av denna redesign.🤓 Nördighet: 1/5🔗 Länkar:UGREEN GaN laddareSlacks redesignKristin Neff - Self Compassion: The Proven Power of Being Kind to Yourself💬 Ställ en fråga till oss som vi kan ta upp i podden!🫶 Gå med i vår Discord-server🎗️Det här avsnittet är sponsrat av våra Patreons! Stötta oss på Patreon du med!💜 Följ oss:InstagramFacebook📮 Skriv till oss:[email protected]://www.developerspodcast.comOm du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, subscriba till podden eller skriva en recension!
  2023-08-24
  41:10

Fler podcasts i Teknologi

Om Developers! - mer än bara kod

Om du är en tech-nörd som älskar att hålla dig uppdaterad med det senaste inom mjukvaruutveckling, någon som är nyfiken på "det där med programmering", en som pluggar just nu eller någon som har jobbat många år i branschen - då är Developers! podden för dig! Här får du möjligheten att lära dig om teknik, höra roliga rants, lära dig om livet som en utvecklare och allt som hör därtill. Men det handlar om mer än bara om kod, vi pratar också om allt från hur man gör ett bra intryck på en intervju, till hur man kan hämnas på sina fiender genom kodgranskningar, hur man kan uppnå sina mål eller en hantera en jobbig kollega. Ibland bjuder vi också in inspirerande gäster som delar med sig av sina erfarenheter. Så, om du är redo för en rolig, avslappnad och lärorik resa inom teknikvärlden, klicka på play och följ med oss på Developers! Podden där Sofia och Madde tar dig med på en resa full av kunskap, inspiration och skratt! Instagram: https://www.instagram.com/developerspodcast Facebook: https://www.facebook.com/developerspodcast Mail: [email protected]
Podcast-webbplats

Lyssna på Developers! - mer än bara kod, Hard Fork och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Developers! - mer än bara kod

Developers! - mer än bara kod

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store