Powered by RND
Lyssna på Läkarna podcast i appen
Lyssna på Läkarna podcast i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer

Läkarna podcast

Podcast Läkarna podcast
Podcast Läkarna podcast

Läkarna podcast

Läkarna
Lägg till
En podd för läkare, vårdpersonal och medicinskt intresserade. Vi bjuder in specialistläkare, vårdmakthavare och snackar högt och lågt inom medicin i Läkarpanele...
Mer
En podd för läkare, vårdpersonal och medicinskt intresserade. Vi bjuder in specialistläkare, vårdmakthavare och snackar högt och lågt inom medicin i Läkarpanele...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 92
 • Författarspecial med läkaren Erika Rockborn
  Erika Rockborn är författaren, allmänläkaren och fyrabarnsmamman, som i augusti kommer ut med sista boken i romantrilogin om Martin, en läkare i 40-årsåldern som kämpar med sin barnlängtan. Vi pratar arbetsprocess som författare, hur man kan kombinera sin passion med läkaryrket, och Erika berättar om hur hon drabbades av en stroke och fick släppa måleriet, men istället började skriva sin första roman - helt och hållet på mobilen. Författarspecial i säsongens sista podd! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2020-06-22
  38:54
 • Hur långt kan man gå?
  Marcus Osin mådde sämre och sämre, och 2017 bestämde han sig, han skulle ta sitt liv. Han skulle åka utomlands och avsluta livet.Men först måste han gå till Arlanda.Marcus Osin har skrivit boken "Hur långt kan man gå" som beskriver när han själv var sekunder från att gå för långt. I dagens poddavsnitt berättar han vad som hände och delar med sig av vad han har lärt sig.Om du själv mår dåligt, sök professionell hjälp. Självmordslinjen MIND är öppen dygnet runt, telefonnr 90101. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2020-06-22
  48:08
 • Arbetsterapeutens ovärderliga hjälp vid sjukskrivning
  Kan man vara sjukskriven på semestern? Vad gör man om patientens arbetsgivare inte tänker anpassa arbetsuppgifterna vid arbetsrelaterad ohälsa? Och vad är en biverkningarna av att bli sjukskriven?Följ med när Ida träffar Emma Jäder Malmlöf, som är rehabkoordinator och arbetsterapeut på en vårdcentral i Norrköping. Vi reder ut frågetecken från A till O kring sjukskrivningar, med syfte att - om möjligt undvika sjukskrivning - och när den ändå behövs, ge dig råd kring hur du som läkare kan utforma förutsättningarna så den blir en aktiv och meningsfull del av behandlingen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2020-06-08
  50:07
 • Panelen - när läkaren är patient
  Ja, hur är det egentligen? Hur känner vi oss när vi inser att patienten framför i själva verket är en kollega, kanske mer erfaren till och med eller - hemska tanke - överläkare i medicin? Bryr vi oss alls? Och när VI är patient, outar vi oss eller försöker vi ligga lågt? Hur hanterade Sofia att drabbas av cancer mitt under ST, och hur tänker Fredrik kring sin egen sjukdomsnoja? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2020-06-01
  30:16
 • Akut buksmärta hos barn med Daniel Örtoft, del 2 av 2.
  Idag reder vi ut vilka differentialdiagnoser vi ska ha i åtanke då vi möter ett barn med akut buksmärta, från spädbarn upp till tonåren. Missa inte när Daniel och Ida pratar om (nästan) allt från invagination till pyleonefrit. Dessutom ett magiskt knep för hur man kan stimulera miktionsreflexen hos ett spädbarn. Missa inte! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  2020-05-12
  38:54

Fler podcasts i Vetenskap

Om Läkarna podcast

En podd för läkare, vårdpersonal och medicinskt intresserade. Vi bjuder in specialistläkare, vårdmakthavare och snackar högt och lågt inom medicin i Läkarpanelen. Handläggning, jobbångest och läkaryrket diskuteras på ett direkt och lättsamt sätt. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Podcast-webbplats

Lyssna på Läkarna podcast, Dumma Människor och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Läkarna podcast

Läkarna podcast

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store