Powered by RND
Lyssna på Äldre i Centrum-podden i appen
Lyssna på Äldre i Centrum-podden i appen
(2 266)(249 698)
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
Spara kanal
väckarklocka
Sleeptimer
HemsidaPoddsändningarVetenskap
Äldre i Centrum-podden

Äldre i Centrum-podden

Podcast Äldre i Centrum-podden
Podcast Äldre i Centrum-podden

Äldre i Centrum-podden

Äldre i Centrum
Lägg till
Äldre i Centrum-podden belyser äldre- och åldrandeområdet med utgångspunkt i aktuell forskning och utveckling. Med hjälp av gästande experter går vi på djupet i...
Mer
Äldre i Centrum-podden belyser äldre- och åldrandeområdet med utgångspunkt i aktuell forskning och utveckling. Med hjälp av gästande experter går vi på djupet i...
Mer

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 24
 • Avsnitt 24: Viktigt om mat och näring
  I två delar går Äldre i Centrum-redaktionen in på djupet om undernäring och mat när man blir äldre, med hjälp av forskarna Albert Westergren och Åsa von Berens. I den andra delen av dubbelavsnittet får vi veta vad man som äldre person ska tänka på när det gäller vilken mat man äter. Dessutom lite tips på hur man kan få i sig rätt mängd och näring. ------ Programledare är Lotta Segelberg.
  2023-08-31
  31:29
 • Avsnitt 23: Viktigt om undernäring
  I två delar går Äldre i Centrum-redaktionen in på djupet om undernäring och mat när man blir äldre, med hjälp av forskarna Albert Westergren vid Högskolan i Kristianstad och Åsa von Berens, utredare vid Stiftelsen Äldrecentrum och i grunden dietist. I den första delen av dubbelavsnittet får vi vet hur man upptäcker och förebygger undernäring hos äldre personer – det vill säga, matnyttig information särskilt för personer som arbetar inom vård och omsorg. ------ Programledare är Lotta Segelberg.
  2023-06-19
  29:38
 • Avsnitt 22: Äldre företagare – en samhällsvinst?
  Visste du att det är vanligare att äldre personer är egen företagare än anställda vid 73 års ålder? I det här avsnittet av Äldre i Centrum-podden undersöker redaktionen vilka äldre personer som driver egna företag och vilka incitament som finns för att fler ska göra det. Dessutom svarar vi på frågan: På vilket sätt skulle samhället dra nytta av att fler äldre personer arbetar i egna företag? Gäster denna gång är forskarna Elisabeth Sundin, professor emerita i företagsekonomi, och Elisabet Cedersund, professor emerita i äldre och åldrande, båda vid Linköpings universitet, som länge har studerat eget företagande i olika former och åldrar. ------ Programledare är Lotta Segelberg.
  2023-04-28
  32:33
 • Avsnitt 21: Att åldras som HBTQ-person
  Att vara en äldre HBTQ-person som söker hjälp via hemtjänst eller vill flytta till ett äldreboende kan vara en stor utmaning i dagens samhälle. I det här avsnittet får vi höra forskarna Anna Siverskog och Janne Bromseth prata om hur det kan vara att åldras som HBTQ-person och vad äldreomsorgen behöver göra för att skapa en trygg miljö för dessa äldre. Anna Siverskogs bok Queer äldreomsorg finns att ladda ner gratis hos RSFL: https://rfslstockholm.se/bestall-skriften-queer-aldreomsorg-gratis/ Janne Bromseths filmer och utbildningsmaterial finns här: https://skeivkunnskap.no/l%C3%A6ringsressurser/ ------ Programledare är Lotta Segelberg.
  2023-02-28
  32:49
 • Avsnitt 20: Hörselnedsättning - och året som varit
  En fjärdedel av Sveriges 70-åringar har någon typ av hörselnedsättning, en siffra som ökar med åldern – nästan alla 80-åringar hör dåligt. I detta avsnitt av Äldre i Centrum-podden pratar vi om vad som händer när hörseln blir sämre, vilka artiklar som redaktionen läser först i det senaste numret av tidningen och det gångna året. ------ Programledare är Lotta Segelberg.
  2022-12-14
  32:05

Fler podcasts i Vetenskap

Om Äldre i Centrum-podden

Äldre i Centrum-podden belyser äldre- och åldrandeområdet med utgångspunkt i aktuell forskning och utveckling. Med hjälp av gästande experter går vi på djupet i ett ämne och förklarar hur (en del av) världen hänger ihop.
Podcast-webbplats

Lyssna på Äldre i Centrum-podden, Odla med P1 och många andra stationer från världens alla hörn med radio.se-appen

Äldre i Centrum-podden

Äldre i Centrum-podden

Ladda ner gratis nu och lyssna enkelt på radio.

Google Play StoreApp Store